tirsdag 20. september 2011

FOCCACIA

Nybakte Foccacia-"boller"...

Hevings-prossessen er i gang...

 Har en kjempegod og enkel oppskrift på Foccacia brød... 
Her har jeg laget som boller\rundstykker...
Nystekte...deilig med smør og ost...

   
Deler oppskriften her:

7 dl vann
25 gr gjær
3+1 ss olivenolje
1,5 ts salt
0,5 ts sukker
ca.14 dl hvetemel
evt.fyll: soltørkede tomater,rødløk,oliven,fetaost o.l

løs gjær opp i lunket vann (tørrgjær fungerer utmerket)
tilsett 3 ss olje,salt og sukker
ha i melet
konsistensen på deigen skal være grøtaktig
den siste ss med olje skal "smøre" deigen før heving
ha i evt fyll eller fyll det på toppen til slutt (anbefaler å blande i selve deigen før heving)
heve i 30 min
trykk ut deigen i langpanne,etterheve i 20 min
hell litt olivenolje over deigen og stikk i brødet med fingertuppene og hell over litt grovsalt
steke på nederste rille 20-30 min,200 gr
avkjøl på rist

BON APPETIT

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar