Nybakte Foccacia-"boller"...
Hevings-prossessen er i gang... |
Har en kjempegod og enkel oppskrift på Foccacia brød...
Her har jeg laget som boller\rundstykker...
Nystekte...deilig med smør og ost... |
Deler oppskriften her:
7 dl vann
25 gr gjær
3+1 ss olivenolje
1,5 ts salt
0,5 ts sukker
ca.14 dl hvetemel
evt.fyll: soltørkede tomater,rødløk,oliven,fetaost o.l
løs gjær opp i lunket vann (tørrgjær fungerer utmerket)
tilsett 3 ss olje,salt og sukker
ha i melet
konsistensen på deigen skal være grøtaktig
den siste ss med olje skal "smøre" deigen før heving
ha i evt fyll eller fyll det på toppen til slutt (anbefaler å blande i selve deigen før heving)
heve i 30 min
trykk ut deigen i langpanne,etterheve i 20 min
hell litt olivenolje over deigen og stikk i brødet med fingertuppene og hell over litt grovsalt
steke på nederste rille 20-30 min,200 gr
avkjøl på rist
BON APPETIT
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar